Covid-19: we drukken de pauzeknop in ...

Geplaatst op 31 oktober 2020

Beste ouders en lieve leden,

We drukken met pijn in het scoutshart de ‘PAUZE’-knop in …

Deze week werden opnieuw een reeks maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Gisterenavond werden daar nog eens extra strenge maatregelen aan toegevoegd.

Al de extra maatregelen, de stijgende (en ondertussen dramatische) cijfers, de semi-lockdown en de aanbevelingen van overheid en virologen om zeker twee weken zo weinig mogelijk fysieke contacten te hebben, … hebben ons voor een moeilijk vraagstuk geplaatst.

We hebben de voorbije weken en maanden met de leidingsploeg hard gewerkt om alle steeds veranderende maatregelen altijd nauw op te volgen en we probeerden zo in deze barre tijden onze leden toch een supertoffe zondagnamiddag te bezorgen.

Daarbij brengen we echter ook vele leden, ouders en leiding samen op onze terreinen. Valt dit nog te rijmen met de huidige maatschappelijke situatie? Is het organiseren van activiteit voor -12-jarigen wel nodig als je daarrond een hele leidingsploeg en heel wat ouders met elkaar in contact brengt? Wat is de verhouding tussen een toffe vrije tijd en de veiligheid van onze dierbaren? Kunnen we zonder zorgen blijven verder spelen met coronacijfers die de pan uitswingen? Het zijn maar enkele vragen die we ons de afgelopen dagen gesteld hebben.

Binnen onze leidingsploeg besloten we om even de pauzeknop in te drukken. We organiseren dus eventjes geen scoutsactiviteiten meer. Zo dragen we ons steentje bij aan het bestrijden van het coronavirus én hopen we jullie ook sneller dan verwacht te mogen terugzien!

… maar online drukken we op de ‘START’-knop!

Wat dacht je wel? We mogen elkaar dan wel fysiek niet zien, we laten jullie (online) niet los! Elke tak zal binnenkort meer informatie versturen over een online alternatief voor onze activiteiten. Hou je hemd en das dus maar klaar, in je kot!

Voel jij je niet goed in je vel en kan je favoriete leid(st)er je een hart onder de riem steken? Aarzel niet om 'help' te zeggen! Contacteer ons of anoniem kan je ook terecht op www.awel.be. Je staat er niet alleen voor!

Wanneer terug echte scoutsactiviteiten?

Niets kan ravotten in het bos, met modder spelen, in bomen klauteren, samenzijn met vrienden en vriendinnen … evenaren, zelfs niet onze beste online activiteiten. Daarom kijken we ook al vooruit. We hopen jullie allemaal terug te ontvangen vanaf zondag 22/11. Waarom deze datum? De piek van de tweede golf wordt verwacht tussen 7 en 12 november. Door terug op te starten op 22/11 hopen we zo in iets veiliger vaarwater terecht te komen. We hopen dat we dan terug op de één of andere manier fysieke activiteiten kunnen en mogen organiseren, al dan niet voor -12 en/of +12.

We bedanken jullie voor het begrip en het vertrouwen in onze werking. Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat je horen via groepsleiding@scoutswetteren.be of via telefoon, we horen het graag! Hou jullie in tussentijd gezond en wel!

Scoutieve groetjes,
De leidingsploeg

Floris De Moor - 0475/63.27.88
Lotte Stroobant - 0471/81.87.47
Groepsleiding Scouts Prins Boudewijn

Volg je kapoen

Doorheen het jaar en tijdens weekends en kampen posten we geregeld foto's en updates op onze facebook pagina.

Like onze pagina

U gebruikt een heel oude en onveilige browser. De kans is groot dat bepaalde onderdelen op deze site niet werken. U kunt beter een andere browser gebruiken. Meer informatie