Inschrijven / gegevens aanpassen

Via deze website is het mogelijk om je kind(eren) in te schrijven en tijdens het jaar (medische) gegevens aan te passen. We organiseren elk jaar ook één of meerdere inschrijvingsmomenten waarbij je dit op de scouts kan doen. Volg daarvoor de blog op de startpagina.

Voor kamp en tijdens het jaar vragen we alle ouders om alle gegevens geregeld na te kijken zodat we altijd de meest recente informatie hebben. Elke ouder beschikt over een eigen wachtwoord waarmij hij/zij kan inloggen.

Het lidgeld dit jaar bedraagt € 32,00, cash of via overschrijving te betalen (meer info volgt na het inschrijven). Kapoenen betalen € 42,00. Zie ook "Waarvoor wordt het lidgeld gebruikt?". Gelieve het lidgeld pas NA het inschrijven te betalen.

Belangrijke opmerking: Aangezien dit het eerst jaar is met online inschrijvingen, zal ieder gezin éénmalig de knop "Inschrijven" moeten gebruiken.

Bestaande leden of broers en zussen

De ouders van bestaande leden kunnen met onderstaande knop inloggen om de inschrijvingen te verlengen of aan te passen. Ze kunnen ook broers of zussen inschrijven.

Nieuwe leden of eerste keer online inschrijven

Nieuwe leden zonder broers of zussen in de scouts kunnen zich via onderstaande knop in één keer inschrijven.

Bestaande leden die voor de eerste keer online inschrijven kunnen deze knop ook gebruiken.

Veel gestelde vragen

Heeft de scouts een speciale regeling voor gezinnen met financiële moelijkheden?

We willen de scouts toegankelijk houden voor iedereen. De scouts betaalt het lidgeld en - in de mate van het mogelijke - een deel van of volledig de kosten van activiteiten tijdens het jaar (groepsreis, weekend, kamp...) voor gezinnen met financiële moelijkheden. Zij kunnen dit discreet aangeven bij het inschrijven of via iemand van de takleiding. Ook alle gezinnen met ingeschreven broers en/of zussen betalen minder voor kampen.

Waarvoor wordt het lidgeld gebruikt?

Deze gaat volledig naar de koepelorganisatie Scouts en Gidsen Vlaanderen en dient voor (degelijke) verzekeringen, het maken en versturen van tijdschriften, algemene werkingskosten... Bij de kapoenen gaat ook een deel naar de aankoop van vieruurtjes.

Mijn kind heeft ..., is hij/zij ook welkom op de scouts?

We hebben meerdere leden met bepaalde allergie(ën), ADHD, syndroom van Asperger, ... Meestel levert dit geen problemen op. Scouts en Gidsen Vlaanderen (SGV) heeft ook een speciale werking voor kinderen met een handicap, met inclusie als doel. Meer info vind je op de website van SGV. In Wetteren kan je daarvoor bij de scouts van Sint-Jan in overschelde terecht.

Aan wie kunnen we het lidgeld betalen?

Gelieve dit steeds bij de takleiding te doen, die vind je steeds terug op de contact pagina. Ook voor andere vragen kan je steeds bij hen terecht. Zij kennen uw zoon/dochter namelijk het best.

Ik wil een broer / zus inschrijven, hoe kan ik dit doen?

Alle ouders in je gezin beschikken over een wachtwoord waarmee ze kunnen inloggen op de site. Eens ze dit gedaan hebben kunnen ze gemakkelijk een broer of zus inschrijven.

Ik heb geen account, hoe moet ik dan inloggen?

Als het de eerste keer is dat je je kinderen inschrijft via deze website, dan heb je nog geen account. Enkel dan kan je de knop 'inschrijven' gebruiken om jouw gezin voor de eerste keer online in te schrijven.

U gebruikt een browser die niet wordt ondersteund door onze website. U kunt beter een andere browser gebruiken. Meer informatie