Maatregelen rond Coronavirus

Geplaatst op 12 maart 2020

UPDATE 13/05

De maatregelen rond het indijken en vertragen van het Coronavirus (Covid-19) zijn verlengd tot en met  7 juni. Alle scoutsactiviteiten en -vergaderingen zijn dus al zeker tot dan geannuleerd.

Over het al dan niet doorgaan van de zomerkampen wordt 22 mei een beslissing genomen. We duimen voor een tof groepskamp en houden jullie verder op de hoogte!

Meer info: https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/Corona

UPDATE 24/04

De maatregelen rond het indijken en vertragen van het Coronavirus (Covid-19) zijn verlengd tot en met 17 mei. Alle scoutsactiviteiten en -vergaderingen zijn dus al zeker tot dan geannuleerd.

Over het al dan niet doorgaan van de zomerkampen wordt eind mei een beslissing genomen. We duimen voor een tof groepskamp en houden jullie verder op de hoogte!

Meer info: https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/Corona

UPDATE 18/03/2020

De maatregelen voor het indijken en vertragen van het coronavirus (Covid-19) zijn ondertussen terug strenger geworden.

Daarom heeft minister van Jeugd, Benjamin Dalle, besloten om geen jeugdwerkactiviteiten te laten doorgaan tot na de paasvakantie.

Wat wil dat zeggen voor onze scouts?
Alle geplande scoutsactiviteiten tem zondag 19 april 2020 gaan niet door. Dit houdt in dat we ook onze jaarlijkse groepsreis op paasmaandag uitstellen. We houden jullie op de hoogte van de nieuwe datum.

Verder hopen we jullie allemaal gezond en wel terug te verwelkomen op vrijdag 24 april 2020. Op die dag start ons groepsweekend (24-26 april). Dat weekend gaat voorlopig door zoals gepland, tenzij de maatregelen nog zouden wijzigen.

#blijfinuwkot #samentegencorona

Meer info: https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/nieuws/2020/03/18/corona-sluit-onze-tenten?fbclid=IwAR2hvsCQrDVOo5F_7NGcJAmM7Dj4Uy7zEI2CThCj8LeJlb-ZQ_pQY40E1cM

12/03/2020

Beste ouders en leden,

Ook jeugdbewegingen blijven niet gespaard van het Coronavirus (Covid-19).

Vlaams minister van Jeugd, Benjamin Dalle, heeft zonet beslist dat alle activiteiten binnen het jeugdwerk niet kunnen doorgaan tot en met vrijdag 3 april.

"In nauw overleg met Minister Dalle, zullen alle activiteiten binnen het jeugdwerk geannuleerd wordente tot en met 3 april. We namen hiervoor de volgende zaken in overweging: het belang van kinderen en jongeren, het vergemakkelijken van deze moeilijke beslissing voor jongeren, vrijwilligers en organisaties, de kernwaarde van het jeugdwerk om goed zorg te dragen voor elkaar en onze competentie om flexibel en wendbaar te zijn als jeugdwerk. Deze nadrukkelijke vraag geldt voorlopig tot en met vrijdag 3 april. De situatie wordt voortdurend gemonitord."

Wat houdt dat in voor onze scouts?

Alle activiteiten van alle takken worden tot 3 april afgeschaft om de verspreiding van het Coronavirus te vermijden en te vertragen. Dit wil zeggen dat ook wafelbak niet zal doorgaan. We zoeken zo snel mogelijk een nieuwe datum.

We houden jullie zeker op de hoogte van eventuele nieuwe richtlijnen uitgevaardigd door de overheid.

Wij hopen jullie allemaal terug te mogen verwelkomen op de eerstvolgende scoutsactiviteit (zondag 5 april)!

Meer info: https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/nieuws/2020/03/12/corona-scouting-ter-plaatse-rust-tot-3-april

Een stevige linker,

De leidingsploeg

Volg je kapoen

Doorheen het jaar en tijdens weekends en kampen posten we geregeld foto's en updates op onze facebook pagina.

Like onze pagina

U gebruikt een heel oude en onveilige browser. De kans is groot dat bepaalde onderdelen op deze site niet werken. U kunt beter een andere browser gebruiken. Meer informatie